11 Ekim 2010 Pazartesi

Ahmet Kanneci




Onun hakkında neler söylenebilir? diye düşünüyorum....

Geçmişine baktığımız zaman Turgay Erdener ile başlayan teori eğitimi, yine Türkiye nin başarılı müzisyenlerinden İstemihan Taviloğlu ve Ali Sevgi ile armoni, kontrpuan çalışmaları klasik gitarda usta bir kişinin ortaya çıkmasını sağlarken aynı zamanda ODTÜ Mimarlık Fakültesini bitirmiş bir kişi Ahmet Kanneci.

Belki de onu farklı kılan unsurlardan bir tanesi de budur.

Müziğe büyük ölçüde tutkun bir yapıyla birlikte diğer alanlarda da yetkin bir kimlik...

Bilemiyorum.

Sonuçta klasik gitar denildiğinde ülkemizde aklıma gelen ilk isimlerden bir tanesidir.

1957 yılında dünyaya gelen Ahmet Kanneci, ODTÜ ni bitirdikten sonra İspanya Hükümetinin verdiği bir bursla İspanya ya gider ve orada Conservatorio Superior de Música Óscar Esplá de Alicante'de José Tomas’ın sınıfından ve ayrıca Fransa'nın Perpignan kenti Devlet Konservatuvarı’ndan “Birincilik Ödülü” ile mezun olur.

Aynı zamanda onu benim için önemli yapan çok daha farklı bir özelliği var.

Aslına bakacak olursanız ülkemizin klasik gitarda , Klasik Batı Müziğinin ülkemizdeki durumuna oranla çok daha iyi ve gelişmiş olduğunu düşünüyorum. Klasik Batı Müziğinde son derece yetkin sanatçılarımız olmakla beraber klasik gitarda biraz daha ileride gibiyiz.

Değerli gitarcılarımız olmakla birlikte aynı zamanda bu alanda beste yapan bir çok müzisyen vardır. Tabii bunu dile getirirken popüler anlamda ele alınan gitardan söz etmiyorum. Gerçi bu sanatçılarımızı çok fazla tanımıyoruz ama yine de diğer çalgıları göz önüne alacak olursak klasik gitar biraz daha ön planda gözüküyor.

İşte Ahmet Kanneci de yurt dışındaki eğitimini ve çalışmalarını bitirdikten sonra Türkiye ye gelerek , ülkemiz de dört ayrı konservatuar ve üniversitede gitar bölümleri kurmuş bir sanatçıdır.

Kişinin bir konu da yetenekli olması çok önemli olmakla birlikte, yetenekli olduğu alanda başka yeteneklerin de ortaya çıkmasını sağlamak için yapmış olduğu bu çalışmalar asla unutulmayacaktır.

Bir çok ödülün sahibi bu usta sanatçı, durmaksızın çalışmalarına devam etmektedir.

Hakkında daha detaylı bilgiye ulaşmak için web sayfasını inceleyebilirsiniz.

Ahmet Kanneci



Ve sizinle onun bir eserini de paylaşmadan geçemeyeceğim;



sanem uçar

1 yorum:

  1. çok teşekkür ederim bu yazı ve paylaştığın şarkı için. derinden etkiledi beni. (ali)

    YanıtlaSil

yorumunuz incelendikten sonra yayınlanacaktır