24 Aralık 2012 Pazartesi

Benjamin Grosvenor


 Son zamanlarda Benjamin Grosvenor adını sıklıkla duymaya başladım. Benjamin Grosvenor 1992 İngiltere doğumlu klasik müzik piyanisti. Sanatçı bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen piyanist gerçekten piyanoda inanılmaz bir çalma tekniğine sahip.Şu an a kadar pek çok prestijli konserlerde adını duyuran sanatçı hızla şöhret basamağını tırmanırken biz dinleyiciler de böylesine yetenekli bir sanatçının var olmasıyla sevinç duyuyoruz.

Piyanoya kattığı enfes yorumlarla dünyada en çok aranan piyanistlerden bir tanesidir. Piyanodaki en yorucu ve zor teknikler onun usta parmaklarında en kolay biçimde notalara doğru bir şekilde yansırken müthiş bir zeka ve yorumlara kattığı derinlikle de adından sıklıkla söz ettirmekte.

Piyanoyu çalışındaki teknik piyanoya ait hemen herşeyi kapsayan bir ustalığı beraberinde getiriyor. Henüz oldukça genç olması da gelecek günler için bizlere güzel müjdeler veriyor. Evet nadir bir dehadan söz ediyoruz.




Henüz 11 yaşındayken BBC nin düzenlediği Genç Müzisyenler Yarışmasında gösterdiği performansla adını duyuran Benjamin, Brezilya Senfoni orkestrası , Londra Filarmoni  orkestrası ve Tokyo Senfoni  Orkestrası  gibi  ünlü orkestralarla konserler veren sanatçının yorumu  müzik otoriterelerince müziğin kalbine dalış olarak nitelendirildi.

Alexander Lazarev, Vladimir Ashkenazy ve Alan Buribayev dahil olmak üzere birçok değerli şeflerle çalışan sanatçı 2011 yılında Decca Classics ile anlaşma yaparak çalışmalarını kayıt altına alırken EMI tarafından Chopin'in 200. yıldönümü için yapılan kayıtlarda yine müzik otoritelerince haklı övgüleri aldı.

Gerçekten onun Chopin yorumlarını dinlerken sanki çok basit bir oyuncakla  oynayan bir çocuğun rahatlığında ancak işin içine müthiş bir lirizm ve dinamizm katan yorumuyla büyülenmekteyiz.

Şimdi ise en son albümü Rhapsody In Blue konuşuluyor. Bu albüm için yapılan tanıtma animasyonu gerçekten izlenmeye değer olduğu kadar müzik dağarcığımızda yepyeni bir müzisyenin harika yorumuyla dağarcığımıza zenginlik katacağa benzemektedir.
Sanatçıyla ilgili daha detaylı bilgiye ulaşmak isterseniz web sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Albümleri;

1- Rhapsody In Blue
2-Chopin, Listz& Ravel
3-This&That

 Web Sayfası


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorumunuz incelendikten sonra yayınlanacaktır